Преждевременна еякулация – какви са причините?

Когато мъжът върви по пътя на зрелостта, понякога тялото претърпява сериозни промени. Често това са промени, които ще се проявят във Вашата гордост – мъжеството Ви. Господа, трябва да приемете факта, че Вашите дни на слава в крайна сметка отиват към своя неизбежен край.

Този край е мястото, където ще се сблъскате с т.нар. еректилна дисфункция. За тези мъже, които нямат никаква представа какво представлява еректилната дисфункция, това се отнася до невъзможността да се поддържа ерекция. Да, прочитате го правилно, мъжете започват да усещат невъзможност да запазят твърда ерекция, което ги прави неспособни да осъществяват сексуален контакт ефективно.

Но възрастта не е единственият фактор, който се счита, че води до еректилна дисфункция. Ако сте от този тип хора, които са подложени на голям стрес, тогава има по-голям шанс в някакъв бъдещ момент да се окаже, че имате еректилна дисфункция.

еректилна дисфункция

Въпреки че еректилната дисфункция се среща рядко, все пак е и често срещан проблем. Но ако започнете да наблюдавате повтаряща се еректилна дисфункция, тогава може би има проблем с Вас и Вашето здраве. Може дори да се корени в емоционалността, ако във връзката Ви има прекалено много стрес? Съществува вероятност да се окаже, че наблюдавате еректилна дисфункция.

Как ще разберете, че имате еректилна дисфункция? За да Ви информираме, ето какви са симптомите на еректилната дисфункция. Възможно е да имате еректилна дисфункция, ако често наблюдавате тези симптоми:

 • Проблеми с ерекцията

Имали ли сте проблем с овладяване на ерекцията през последните няколко дни? Може би имате проблеми или трудности да получите ерекция.

 • Трудност в поддържане на ерекцията

Един от симптомите е това, че имате проблеми с поддържането на ерекцията по време на полов акт. И това определено ще доведе до един резултат – и двете страни да не се наслаждават на секса.

 • Загуба на интерес в сексуално отношение

Ако бавно губите интереса си към секса, тогава може би наистина имате еректилна дисфункция.

При преждевременната еякулация спермата се освобождава по-рано от очакваното, като това възпрепятства да се насладите на секса. Преждевременната еякулация представлява смущение, което може да бъде свързано с еректилната дисфункция, наред с други неща.

Какво предизвиква т.нар. еректилна дисфункция?

Може да наблюдавате както физическо, така и емоционално смущение. Ето и списък на предположения, които могат да доведат до еректилна дисфункция:

 • Високо кръвно налягане
 • Диабет
 • Наранявания
 • Тревожност
 • Стрес
 • Алкохол, лекарства, пушене
 • Неблагоприятна връзка
 • Остаряване
 • Затлъстяване

Разбира се, това са някои от тежките попадения, които до голяма степен ще повлияят на емоционалното и физическото ни състояние. Някои от тях са причинени или породени от нашите собствени действия.

Налични ли са някакви медикаменти?

На пазара се предлагат медикаменти или хапчета, които се справят с Вашето смущение. Но преди да излезете и да купите тези медикаменти, първо трябва да се консултирате с Вашия лекар. Тук е необходимо мнението на експерт преди да Ви отпуснат рецепта. След това можете да ги купите.

Става дума за грижа за тялото, не само физически, но и психически. Погрижете се за тялото си, за да намалите риска от еректилна дисфункция и други свързани с това сексуални проблеми.